ESP – Minuman Soya Pembekal Tenaga

Bismillahirrahmanirrahim,

Salam keamanan semua 🙂

Promo Shaklee bulan ini :

ESP (Energize Soy Protein / Isolate Powder) Non-GMO.

Powder minuman tenaga Soya berasa Vanilla , di samping rasanya yang enak , ia mampu memberi tenaga tambahan seawal pagi hari .

Pagi2 lepas subuh, minum ESP, saya tak rasa lapar dah , sesuai untuk mereka yang bekejar ke tempat kerja , tersangkut dalam jem , sekurang2nya sebagai alas perut . Malah sebagai tenaga tambahan , kurang dah rasa letih sepanjang hari.

image

Gambar dan botol susu my wife consume ESP. Susu lebih pekat. Anak lebih kenyang, lama sikit nak meragam 🙂 Sesuai untuk Ibu dan isteri yang menyusu badan dan inginkan tenaga tambahan. PM / line / whatsapp saya untuk info 🙂

Your Shaklee Indiependent Distributor
ID 1092742 Hasnee
SmS.WhatsApp.LINE : 019-366-3317
WeBlog : https://sehatcargascardas.wordpress.com
WeBlog2 : http://anetdoct.blogspot.com
FB : Hasnee Nor Ahmad
G+ : HasneeNorAhmadSelamat
Email : moderaksi@gmail.com

Advertisements

Supplement Asas untuk Permulaan Sehat

Image

image

BismillahirRahmanirRahim,

Salam hari yang positif semua 🙂

Entri kali ni tentang Supplement Asas untuk Permulaan yang Sehat, set yang sedang saya amalkan tiap hari.

Nama nya Set Shaklee Family Wellness. Ia memberikan nutrien yang berkhasiat untuk anda sekeluarga supaya kekal sihat dan bertenaga.

Kebaikan :
√ Membantu mempertingkatkan kesihatan secara menyeluruh.
√ Membantu anda berasa lebih bertenaga.
√ Menguatkan sistem imun anda.
√ Membekalkan khasiat untuk kulit, rambut, kuku, tulang dan otot yang sihat.

Kandungan Basic Set :
√ Vita-Lea Iron Formula
√ B-Complex
√ Sustained Release Vita-C Plus
√ ESP Soy Protein Isolate Powder

Khasiat :
√ Vita-Lea merupakan multivitamin pelbagai yang digabung ke dalam satu tablet , sesuai untuk menampung keperluan vitamin yang kurang atau terhakis.
√ B-Complex penting untuk sistem saraf, berfungsi sebagai agen anti-stress semulajadi.
√ Vita-C yang biasa terdapat dalam buah oren dan blackcurrent sangat penting untuk membina sistem imun yang bagus, sebagai satu sistem pertahanan badan daripada serangan penyakit lazim.
√ ESP yang mengandungi protein adalah support makanan tambahan, pembinaan sel dan pemberi sumber tenaga agar tidak lesu.
√ Saya tidak lagi berasa lesu dan mengantuk apabila berhadapan komputer, sentiasa mempunyai kualiti masa yang baik bila berhadapan dengan kerja-kerja yang ringan mahupun berat.
√ Isteri saya kata muka saya lebih glowing lepas ambil set ini, muka yang awet muda bertambah bercahaya rasanya, lebih-lebih lagi jika kita selalu tersenyum ceria 🙂
√ Jangan lupa makan dan minum air masak lebih banyak , jika tak mulut akan sentiasa kering, urine akan berwarna keruh dan supaya kesan vitamin akan lebih efektif.

Hubungi saya utk info selanjut 🙂

Your Shaklee Indiependent Distributor
ID 109-2-742 Hasnee
SmS.WhatsApp.LINE : 019-366-3317
WeBlog : https://sehatcargascardas.wordpress.com
WeBlog2 : http://anetdoct.blogspot.com
FB : Hasnee Nor Ahmad
G+ : HasneeNorAhmadSelamat
Email : moderaksi@gmail.com

Vitalize Mineral

Image

Bismillahirrahmanirrahim,

Salam Hari yang Cemerlang kepada semua pembaca Weblog Sehat, Cardas, Cargas! Semoga kerja yang anda lakukan hari ini terus menerus Cemerlang!

Hari ini saya nak share kan tentang Vitamin.

Masa zaman sekolah dulu , dalam pelajaran Sains atau yang lebih Old Skool – Alam & Manusia , pasti pernah disampaikan tentang Piramid makanan. Daripada makanan-makanan tu dipecahkan pula kepada zat-zat yang lebih kecil dipanggil Vitamin.

Vitamin A, B, C, D, E, Asid Folik, Biotin, Kalsium, Fosforus, Iodin, Iron, Magnesium, Copper, Zinc.

Tahukah anda dari mana datangnya perkataan Vitamin ?

Ia berasal daripada perkataan “VITalize-MINeral” kemudian diringkaskan menjadi “Vita-Min”, dan frasa itu kekal sehinggalah ke hari ini.

Multi-Vitamin & Mineral mula-mula dihasilkan dalam bentuk cecair. Kemudian kemajuan teknologi telah mengubah bentuk nya kepada tablet, samada untuk dikunyah ataupun ditelan.

Tahukah anda siapa yang menemukan Multi-Vitamin ? Ya! Jawapannya ialah Dr. Forrest C. Shaklee, Sr. Pengasas bagi produk supplement Shaklee.

Tapi Itu cerita 90 tahun yang lalu, iaitu pada tahun 1915. Bayangkan ke-lestarian kualiti produk ini jika bersandarkan umurnya. Pada hari ini, ia dikompak-kan ke dalam bentuk yang dipanggil Vita-Lea.

image

Fakta menarik Vita-Lea :

1. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap, hasil ekstrak buah dan sayuran.

2. Setiap tablet mencakupi 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana saranan RDA.

3. Di-formulasi-kan secara komprehensif dan seimbang.

4. Disaluti serbuk nutrisi – Spirulina.

5. Dihasilkan dengan kaedah terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks disebut “Explo-Tab”

6. Tablet paling pantas terlarut dalam air dan juga tubuh manusia.

7. Mineral di dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

8. Ujian klinikal membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun mampu mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.

9. Telah dipilih oleh Centre for Science USA sebagai sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.

10. Pemberi tenaga , kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam pembelajaran dan kerja.

11. Pelengkap bagi mereka yang kekurangan pelbagai vitamin dan mineral akibat gaya pemakanan yang tak seimbang.

12. Penting untuk kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.

13. Sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.

14. Penyediaan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu tumbesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon serta menjaga kesihatan tirod.

15. Melindungi sistem buah pinggang, jantung dan hati.

Hubungi saya utk info selanjut 🙂

Your Shaklee Indiependent Distributor
ID 109-2-742 Hasnee
SmS.WhatsApp.LINE : 019-366-3317
WeBlog : https://sehatcargascardas.wordpress.com
PM FB : Hasnee Nor Ahmad
Email : moderaksi@gmail.com